ABD’de silah isyanı

ABD’de silah isyanı

ABD’de 17 liselinin otomatik silahla öldürülmesi öğrencileri ayağa kaldırdı. Bireysel silahlanmaya karşı olan Ulusal Tüfek Derneği’nden (NRA) 30 milyon dolar seçim desteği alan Trump’ı hedefe koyan öğrenciler 24 Mart’ta Washington’a yürüyecek.

ABD’nin Florida eyeleti Parkland’de bulunan Marjory Stoneman Douglas lisesinde 17 öğrencinin okulun eski öğrencisi Nikolas Cruz tarafından yarı otomatik AR-15 tipi tüfek öldürmesinden sonra öğrenciler bireysel silahlanmaya karşı eylemler başlattı. Katliamdan sağ kurtulan 18 yaşındaki Emma Gonzalez adlı lise öğrencisi silah denetimi düzenlemesine karşı çıkan Ulusal Tüfek Derneği’nden (NRA) bağış alan ABD’li siyasileri çok sert eleştirdi. Büyük destek toplayan Gonzales, Florida’daki Fort Lauderdale’de silahların denetlenmesi için yapılan mitingde konuştu. Kalabalığa seslenen 18 yaşındaki genç kadın, ABD Başkanı Donald Trump’ın saldırı sonrası Twitter’dan yaptığı ‘saldırganın akıl hastası olduğuna yönelik bir çok işaret olduğuna’ yönelik açıklamasını eleştirdi. “Bu sadece bir akıl sağlığı sorunu değil” diyen Gonzalez “Eğer Başkan gelip yüzüme karşı bunun berbat bir trajedi olduğunu, asla yaşanmaması gerektiğini ve bunun hakkında bir şey yapılamayacağını söylemek isterse ona NRA’dan ne kadar para aldığını sormak isterim. Biliyor musunuz aslında fark etmez. Çünkü ne kadar aldığını çoktan biliyorum. 30 milyon dolar” dedi. Trump, 2016’daki ABD Başkanlığı kampanyası sırasında silahların denetlenmesine yönelik düzenlemelere şiddetle karşı çıkan NRA’dan milyonlarca dolarlık bağış almıştı.

Konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan lise öğrencisi “NRA’dan bağış alan tüm siyasetçiler, utanın!” dedi. ABD televizyonlarına konuşan saldırıdan sağ kurtulan öğrenciler ve aileleri ayrıca “Yaşamlarımız için yürüyüş” (March For Our Lives) adlı bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Öğrenciler, 24 Mart’ta Washington’a yürüyerek ABD’li Kongre üyelerinden silah denetimi konusunda bir an önce harekete geçmelerini talep edecek. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN