ABD'den hipersonik silah itirafı: Çin'den geride kaldık

ABD'den hipersonik silah itirafı: Çin'den geride kaldık

ABD hipersonik silahlar konusunda Çin'den geride kaldığını itiraf etti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü meclis üyelerine konuşan Amiral Harry Harris, ''Çin'in hipersonik silahlarının gelişimi bizi geride bıraktı'' diyerek itirafta bulundu. Harris, Çin'e karşı savunmalarını ve hipersonik silahlarını geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Çin ve Amerika arasındaki hipersonik silah yarışı konusunda konuşan Amerikan Hava Kuvvetleri Generali Paul Selva, avantajlı durumlarını kaybettiklerini açıkladı.

Pentagon, hipersonik silahlar gibi yeni nesil mühimmatların gelişimi için ABD başkanı Trump'a 2018 yılında 75 milyon dolar olan bütçenin 2019'da 125 milyon dolara çıkarılmasını teklif etti.

HİPERSONİK SİLAH NEDİR?

6100 km hıza ulaşabilen hipersonik silahlar, sıradan bir hava savunma sistemini kolayca aşabilir. Gelecekteki savaşlarda büyük rol oynayacak olan hipersonik silahların günümüzdeki radarlar tarafından tespit edilmesi, konvensiyonel silahların tespit edilmesinden daha zordur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN