ABD'den Rusya açıklaması: Derin kaygı duyuyoruz

ABD'den Rusya açıklaması: Derin kaygı duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'da siyasi ve dini sebeplerle yapılan tutuklamaların artmasından derin kaygı duyduğunu bildirdi.

Bakanlık konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'da siyasi ve  dini sebeplerle tutuklananların sayısının 150'yi geçtiğini açıkladı.

Açıklamada, "ABD, güvenilir insan hakları organizasyonlarının  belirttiği üzere şu anda sayıları 150'yi geçmiş olan Rusya Federasyonu tarafından  siyasi ve dini sebeplerden tutuklu bulunan kişiler için derin kaygı duyuyor."  ifadesine yer verildi.

"Özellikle haksız yere tutuklu bulunan ve şu anda açlık grevine  başlamış dört Ukraynalının durumundan kaygı duyuyoruz." ifadesinin kullanıldığı  açıklamada, Rusya'ya söz konusu kişileri serbest bırakması çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN