ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

ABD'nin BM Daimi Büyükelçisi Nikki Haley, ABD'nin Suriye'deki hedeflerini gerçekleştirene kadar ülkeden askerlerini çekmeyeceğini açıkladı. Haley, ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağını da duyurdu.

SELÇUK ACAR / NEW YORK

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Büyükelçisi Nikki Haley, ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Fox Televizyonu ve CBS'in pazar günü programlarında Suriye'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haley, programdaki önemli açıklamalarının birinde, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklaması oldu. Haley,  ABD Rusya'ya yeni yaptırımlar getirmeye hazırlandığını duyurdu.

PAZARTESİ GÖRECEKSİNİZ

Rusya'yı ABD ile ilişkileri germekle suçlayan Haley, ABD yönetiminin "bir dizi saldırgan eyleme yanıt vereceğini" söyledi. Haley açıklamasında, "Pazartesi günü yaptırımların devam ettiğini tekrar göreceksiniz. Bu onların iyi bir davranış olmadığını bilmelerini sağlıyor."

ABD'NİN SURİYE'DEKİ HEDEFLERİ

Haley açıklamasında, ülkesinin Suriye'deki hedeflerini "kimyasal silahların ABD çıkarlarına tehlike oluşturacak şekilde kullanılmayacağını garanti altına almak, DEAŞ’in yenilgiye uğratılması ve İran’a karşı avantaj sağlanması" olarak sıraladı.

İŞİMİZİN TAMAMLANMADIĞINI BİLİYORUZ

Konuşmasında, "Elbette Suriye'deki işimizin tamamlanmadığını biliyoruz." diyen Haley, "Amerikan askerlerinin eve geri döndüğünü görmek bizim amacımız ama bu hedeflere ulaşana dek çekilmeyeceğiz" dedi.

Haley, "Beşar el Esad'ın kimyasal silahları yeniden kullanıp kullanmamasına bağlı. Tekrar kullanabilir mi, Başkan çok açık söyledi ABD kenetlendi ve yüklendi ve devam etmeye hazır." diye konuştu.

Haley önceki günkü BMGK konuşmasında da, Esad rejiminin tekrar kimyasal silah kullanması halinde ABD’nin harekete geçmek için hazır olduğunu belirtmişti.

GÖREV TAMAMLANMADI TARTIŞMASI

Haley televizyondaki açıklamasında ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın operasyon sonrasında kullandığı, eleştiri toplayan twitter mesajında kullandığı "Görev başarı ile tamamlandı” manasındaki "Mission Accmpolished" sözünü savundu.

Haley, bu terimin "hem siyasi hem de askeri olarak karşılığı" olduğunu belirtti. Trump’ın bu sözü askeri anlamda kullandığını belirten Haley, bu terimin askeri literatürde "belirli bir görevin tamamlanması" olduğunu aktardı

ABD Başkanı Donald Trump da dünkü Twitter mesajında, Suriye’ye düzenlenen saldırı ile ilgili “Görev Tamamlandı!” (Mission Accomplished) ifadesini kullanmıştı.

Trump, daha önceki bir açıklamasında yakın zamanda Suriye'den çekileceklerini duyururken, ABD Dışişleri Bakanlığı ve CENTCOM, Trump'ın görüşünü desteklememişti.

TRUMP'TAN TWEET'LERE DEVAM

Başkan Trump bugün attığı twitter mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

"Suriye saldırısı o kadar mükemmel ve isabetli bir şekilde yerine getirildi ki, 'Yalan Haber Medyası'nın bunu küçümseyebilmesinin tek yolu, benim 'Görev Tamamlandı' terimini kullanmamdı. Bunun üstüne gideceklerini biliyordum ancak bunun o kadar mükemmel bir askeri terim olduğunu hissettim ki, yeniden kullanılması gerekiyordu. Daha çok kullanın!"

TRUMP 'YAKINDA ÇEKİLECEĞİZ' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Mart sonunda yaptığı açıklamada yakın zamanda Suriye'den çekileceklerini duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert ise "Trump'ın açıklamalarına dair bilgilerinin olmadığı" açıklamasını yapmıştı.

Ancak Suriye rejiminin Duma'daki kimyasal saldırısı sonrası ABD, dün sabaha karşı Suriye'ye yönelik hava harekatı düzenledi.

Pentagon, Duma'da kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtların olduğunu ve operasyonun tamamlandığını açıklamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN