AB’de ortak bütçe ve bakan olabilir

AB’de ortak bütçe ve bakan olabilir

Almanya Başbakanı Merkel, yapısal çerçevenin hazır olması halinde Euro Bölgesi’nin ortak bir maliye bakanı ve bütçesi olmasını düşünebileceklerini söyledi. Merkel ayrıca, işsizlikle mücadale edilmesi, özellikle de gençler arasında işsizliğin azaltılması için ‘iyi ekonomik yönetim araçlarına’ açık olduklarını vurguladı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un önerilerini göz önünde bulunduracağını söyledi. Merkel, “Eğer gerçekten de ekonominin yapısını güçlendirecek ve mantıklı adımlar atacaksak bir euro bütçesini düşünebiliriz” dedi. Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak seçimlere hazırlanan Merkel ayrıca, Euro Bölgesi’nin 19 ülkesinde işsizlikle mücadale edilmesi, özellikle de gençler arasında işsizliğin azaltılması için ‘iyi ekonomik yönetim araçlarına’ açık olduklarını vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise kampanyası sırasında Euro Bölgesi’nin mevcut haliyle varlığını sürdüremeyeceğini ve reformlara ihtiyaç duyulduğunu; bölgenin kendi bütçesi, parlamentosu ve maliye bakanı olması gerektiğini söylemişti. Macron, lider seçilmesinin ardından Almanya ile ilişkilerini sıkı tutmuş, ilk dış gezisini de bu ülkeye yapmıştı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılması (Brexit) için Brüksel’de başlayan görüşmelerin ilk günü tamamlanmıştı. Merkel’in Euro bölgesi ile ilgili açıklamalarının Brexit ile ilişkili olduğu iddia ediliyor. Merkel’in bu açıklamaları, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından, Merkel’in diğer Birlik ülkeleriyle yakınlaşma ve AB’nin kalbinde yer alan Almanya-Fransa işbirliğini güçlendirme çabalarının bir yansıması olarak yorumlanıyor.

MERCEDES FABRİKASININ İNŞAATI BAŞLADI

Moskova Oblastı’nın Solneçnogorsk bölgesinde bulunan “Yesipovo” endüstri parkında Mercedes-Benz fabrikasının inşaatı başladı. Şirketin Rusya temsilciliğinden yapılan açıklamada, üretime 2019 yılında başlanacağı ve proje kapasitesinin yılda 20 binden fazla araç olduğu belirtildi. Bu sene Şubat ayında Mercedes Benz-Rus, Moskova Oblastı hükümeti, Solneçnogorsk bölgesi yönetimi ve Daimler AG, Kamaz, Daimler Kamaz Rus arasında 9 yıllık özel yatırım kontratı imzalandı. Kontrata göre yatırımcı, projeye en az 15 milyar ruble yatıracak. Kontrat gereğince, Rusya tarafı projeye devlet desteği ve ayrıcalıklı yatırım rejimi sağlayacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN