AB'den Türkiye açıklaması: Stratejik ortaklık devam edecek

AB'den Türkiye açıklaması: Stratejik ortaklık devam edecek

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, 2 Yunan askerin tahliye edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "AB, Türkiye ile stratejik ortaklığını sürdürmeye devam edecek" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Edirne'de askeri bölgede yakalandıktan sonra tutuklu yargılanan Yunan  ordusuna mensup iki askerin tahliye edilmesini memnuniyetle karşıladığını  belirterek, "AB, Türkiye ile stratejik ortaklığını sürdürmeye devam edecek."  dedi. 

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Juncker, Yunan ordusuna  mensup iki askerin tahliye edilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bulgaristan'ın Varna kentinde mart ayında gerçekleşen Türkiye-Avrupa  Birliği Zirvesi'nde Türkiye'nin Avrupalı komşularından korkması için bir neden  olmadığını ifade ettiğini anımsatan Juncker, "AB, Türkiye ile stratejik  ortaklığını sürdürmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı, ayrıca "demokratik, müreffeh ve istikrarlı bir  Türkiye görmek istediklerini" de dile getirdi.

OLAY

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan  Yunanistan ordusuna mensup iki askerin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine  karar verildi.

Edirne'de 1 Mart'ta, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı  "Hudut Kartalları" adlı sınır birliği ekipleri, devriye görevi sırasında  Pazarkule yakınlarında Yunanistan ordusuna mensup teğmen ve astsubay çavuş  rütbelerindeki iki askeri, askeri yasak bölgede yakalamıştı. Tüfeklerine el  konulan askerler, Edirne Jandarma Komutanlığı'na teslim edilmişti.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan ve adliyeye çıkarılan iki asker,  savcılıktaki ifadelerinin ardından, "askeri casusluğa teşebbüs" ve "askeri yasak  bölgeye girmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk  edilmişti.

Hakimlik, 2 Mart'ta Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş  Dimitros Kouklatzis'in askeri yasak bölgeye girmek suçundan tutuklanmasına karar  vermişti.

İki asker ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri  sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst  rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürmüşlerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN