ABD'nin en değerli ikinci otomobil üreticisi Tesla oldu

ABD'nin en değerli ikinci otomobil üreticisi Tesla oldu

ABD’li marka Tesla, 48.6 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak, Ford’un 45.4 milyar dolarlık piyasa değerini geçti.

ABD’nin en büyük ve 50.8 milyar dolar ile en değerli otomobil üreticisi General Motors’tan sonra ikinci otomobil üreticisi olan Ford, bu unvanını 14 sene önce kurulan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya kaptırdı. ABD’li marka Tesla, 48.6 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak, Ford’un 45.4 milyar dolarlık piyasa değerini geçti ve ABD’nin en değerli ikinci otomobil üreticisi oldu.

17-04/05/tesla.jpg

2003 yılında kurulan Tesla’nın ABD’deki Nasdaq’ta işlem gören hisselerinin değeri yüzde 6 oranında değer kazanarak, düşük satışları nedeniyle NYSE’de işlem gören hisseleri yüzde 3 oranında düşen 114 senelik Ford’u geçmiş oldu. 2016’da tüm dünyada 6.7 milyon araç satan Ford ile karşılaştırıldığında Tesla bu başarını dünyada 75 bin otomobil satarak elde etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN