ABD’nin tanığı FETÖ’cü polis: FBI'dan 50 bin dolar aldım

ABD’nin tanığı FETÖ’cü polis: FBI'dan 50 bin dolar aldım

ABD'deki Hakan Atilla davasında 'tanıklık' eden FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye'den 'belgelerle' birlikte nasıl kaçtığını anlattı. Korkmaz, ABD’deyken FBI’dan 50 bin dolar aldığını söyledi.

Türkiye’de tutukluyken ‘17/25 Aralık’tan haberim bile yoktu. Herkes gibi medyadan öğrendim” diyen Korkmaz, New York’taki mahkemede, operasyonu kendisinin yaptığını söyledi. Korkmaz, 17-25 Aralık 2013’teki yargı darbesi girişiminde görev aldığını, davanın soruşturmasını yürüttüğünü ve emri altında sekiz polisin çalıştığını anlattı. Korkmaz ayrıca Türkiye’den ayrıldığını ve artık ABD’de yaşadığını aktardı.

Korkmaz, 2014 yılında 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten polislerle ilgili açılan dava kapsamında önce gözaltına alınmış ve sonrasında da tutuklanmış, 17 aylık tutukluğun ardından Şubat 2016’da serbest bırakılmıştı. Korkmaz, o dönemde katıldığı duruşmada, tahliye talep ederken yaptığı konuşmada, “17/25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok, ben 17 aydır neden tutukluyum?17/25 Aralık dosyasında değil işlem yapmak, o dosyadan haberim bile yoktu. Başka büroda çalışıyordum. Nasıl suç işledim ben?” diye konuşmuştu.

NASIL KAÇTIĞINI ANLATTI

AA'nın aktardığına göre Hüseyin Korkmaz, Şubat 2016 yılında serbest bırakıldığını, serbest bırakıldıktan sonra Ağustos'ta Türkiye'den nasıl kaçtığını ve kaçarken 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri nasıl beraberinde kaçırdığını anlattı. Delillerin bir kısmını ismini açıklamadığı soruşturma savcısından bir kısmını da soruşturmada görev almış bir polis memurundan aldığını ifade eden Korkmaz, deliller ve ailesiyle beraber Türkiye'den kaçtığını aktardı. Korkmaz, "Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım." dedi. İlk girdiği ülkeden pasaport temin edemediğini, başka bir ülkeye geçtiğini ve orada da pasaport alamadığı için üçüncü bir ülkeye gittiğini ifade eden Korkmaz, bu ülkede kendi adına düzenlenmemiş bir pasaport edindiğini anlattı.

Firari Korkmaz, bu ülkelerden Türkiye'ye iade edileceğinden korktuğu için ABD'ye kaçmaya çalıştığını savundu. Korkmaz, Amerikan emniyet kuvvetleriyle irtibata geçtiğini, onların "katkısıyla" ABD'ye kaçtığını ve beraberinde getirdiği delilleri havalimanında teslim ettiğini belirtti.

TÜRKİYE'DEKİ İFADELERİ FARKLIYDI

Türkiye’de yargılandığı davada Korkmaz, 17/25 Aralık dosyalarında hiç görev almadığını ve gelişmeleri medyadan takip ettiğini savunarak "tek parafım yok, 17 aydır neden tutukluyum?” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN