ABD’nin vize işlemlerini hızlandırma formülü

ABD’nin vize işlemlerini hızlandırma formülü

ABD ile yaşanan vize krizinden sonra getirilen “Hızlandırılmış Randevu” sistemini anlatan danışmanlık şirketleri, vize almak isteyenlerin 5 kategoriye ayrıldığını ve tüm kategorilerin de belgelendirilmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizine çözüm arayışları sürerken, danışmanlık şirketleri de vize almak isteyenlere çözüm önerileri sunmaya başladı. Daha çabuk vize alabilmek için neler yapılacağını aktaran yöntemleri açıklayan şirketler, Amerika Büyükelçiliği ve Konsolosluğunun yalnızca sınırlı olarak başvuru kabul ettiğini açıkladı. Kısa bir zaman içinde Amerika’ya seyahat etmesi gereken kişiler için hala problemler olduğunu aktaran danışmanlık şirketleri, söz konusu problemi aşmak için Amerika Konsolosluğu tarafından “Hızlandırılmış Randevu” sistemi uygulamasının başlatıldığını belirtti. Uygulamaya göre, hızlandırılmış randevu sistemi normal şartlarda 2018’in ikinci yarısına verilen mülakat randevularının belli koşullarda öne çekilmesini sağlıyor.

Danışmanlık şirketleri, acil randevu talebinde bulunmak isteyenlerin 5 kategoride yer alan seyahat amaçlarından birine uygun olması gerektiğini kaydediyor. Bu kategoriler de şu şekilde sıralanıyor;

* ABD’de bulunan birinci derecede bir akrabanın vefat etmesi veya ağır hastalığa sebep olan ya da yaşamını tehdit eden bir kaza geçirmesi,

* Acil tıbbi tedavi,

* İlk vize randevusundan önce alınan öğrenci ya da değişim vizesi başvuruları

* Vize randevusu alındıktan sonra 10 gün içinde ortaya çıkan kayda değer siyasi, kültürel, sportif, iktisadi ya da gazetecilikle ilgili öngörülmedik bir ziyaret nedeniyle yapılan Amerika vizesi başvuruları.

Danışmanlık şirketleri, bu kategorideki nedenlerin belgelendirilmesinin de gerekli olduğunu açıkladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN