Afganistan'da 30 DEAŞ militanı öldürüldü

Afganistan'da 30 DEAŞ militanı öldürüldü

Afgabistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Açin ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a karşı düzenlenen operasyonda 30 terör örgüt üyesi öldürüldü.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Açin'in Mamand bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Operasyonda 30 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini belirten Hogyani, operasyon sonucu 6 kilometrelik alanın DEAŞ'tan temizlendiğini, örgütün kullandığı tünel ve sığınakların da imha edildiğini kaydetti.

Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın güvenlik güçlerinin eline geçtiğini dile getiren Hogyani, örgütten temizlenen bölgelere yeni polis karakollarının yapılacağını bildirdi.

Ayrıca Hogyani, operasyona NATO kuvvetlerinin havadan ve karadan destek verdiğini aktardı.

KABİL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN