Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte patlama: En az 24 ölü, 70 yaralı | Son dakika haberleri

Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte patlama: En az 24 ölü, 70 yaralı | Son dakika haberleri

Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe iki saldırı düzenlendi. Taliban'ın üstlendiği çifte saldırıda en az 24 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe iki saldırı düzenlendi.

AA'nın haberine göre Yetkililer, iki saldırgandan birinin üzerine yerleştirdiği bombayı, Kabil'deki meclis binası yakınında patlattığını bildirdi. İkinci saldırının, birinci saldırıda yaralananların yardımına gelenlerin arasında gerçekleştiği kaydedilirken saldırıda ölü ve yaralıların olduğu vurgulandı. Saldırıyı Taliban örgütü üstlendi.

AFP'ye bilgi veren yetkililer, saldırılarda en az 20 kişinin öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını belirtti. Afganistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, en az 40 kişinin yaralandığını kaydedilmişti.

ÖLÜ SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Vahidullah Mecruh’un yaptığı açıklamasında 24 kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralanan 70 kişinin de şehir hastanelerine sevk edildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddıki ise il saldırının bomba yüklü bir aracın bir minibüsü hedef alarak gerçekleştirildiği, ikinci saldırının ise yaralıların yardımına koşan polis ve sivilleri hedef alan canlı bomba ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit kısa mesajla saldırıyı üstlenerek, “Afgan istihbarat güçlerine yönelik saldırı düzenlendi” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN