Afrin'de çete liderleri teslim oldu

Afrin'de çete liderleri teslim oldu

Afrin'de TSK ve ÖSO tarafından, hırsızlık, gasp ve çete faaliyetlerine katıldıkları gerekçesiyle, Şuheda el Şarkiya grubuna karşı yürütülen operasyon kapsamında bir grup isyancı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Afrin operasyonuna katılan ÖSO grubu içinde yer alan Şuheda el Şarkiye grubunun halka zulmetmesi; hırsızlık, gasp ve çete faaliyetleri yürütmesi üzerine bu gruba karşı TSK destekli Suriye Ulusal Ordusu (Ceyşül Vatani) tarafından tank, top ve ağır silahlarla kapsamlı operasyonlar başlatıldı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Deyr ez Zor bölgesinde DAEŞ'ten kopan ve El Kaide grupları da içinde barındıran silahlı gruplardan oluşan Ehrar el Şarkiye ve beraberinde hareket eden Şuheda el Şarkiye ve benzeri gruplar, son zamanlarda halka baskıyı artırarak hırsızlık ve gasp gibi eylemlere yönelmişti. Afrin ve çevresinde halkın zeytinlerini gasp etmeye kadar varan olayların artması üzerine önceki gün kapsamlı oeperasyon başlatıldı. Operaspyona, Sultan Murat Tümeni'nin de içinde yer aldığı Suriye Ulusal Ordusu da (Ceyşül Wateni) TSK operasyonuna destek verdi. Tank ve ağır silah desteğinde başlatılan operasyonlar kapsamında Afrin kent merkezinde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Harekata Afrin kent merkezinin yanı sıra aynı saatlerde Cinderes ilçesinde de devam edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN