Alman gençlerin dörtte biri depresyonda

Alman gençlerin dörtte biri depresyonda

Almanya’da gençler üzerinde yapılan bir araştırma, gençliğin büyük bir kesiminin ciddi psikolojik sorunlar yaşadığı gerçeğini ortaya çıkardı. Buna göre yaşları 18 ile 25 arasında değişen Alman gençlerinin dörtte biri depresyon, korku bozukluğu ya da panik atak gibi psikolojik sorunlar yaşıyor.

KARAR/FRANKFURT

Almanya’da Barmer isimli bir sigorta şirketinin gençler üzerinde yaptığı bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre  yaşları 18 ile 25 arasında değişen Alman gençlerinin dörtte biri depresyon, korku bozukluğu ya da panik atak gibi psikolojik sorunlar yaşıyor. Psikolojik sorun yaşayan gençlerin sayısının 2005 ile 2016 yılları arasında 1.4 milyondan 1.8 milyona çıktığı açıklandı.

13 YILDA YÜZDE 76'LIK ARTIŞ

Araştırmaya göre söz konusu yaş grubuna ait gençlerin yüzde 25.8’i gittikçe artan oranda psikolojik sorunlar yaşıyor. Barmer ile çalışan doktorlar 557 bin gence depresyon teşhisi koydular. Bu rakam 2005 yılı verileri ile kıyaslandığında yüzde 76’lık bir artış anlamına geliyor. Uzmanlar depresyon rahatsızlığı olan gençlerin sayısın artamasından endişe ediyor. Dünya Sağlık Örgütü raporlarında da gençler arasında psikolojik rahatsızlığın artış kaydedildiği gözlemleniyor.

ÜNİVERSİTELİLER ARASINDA DAHA YÜKSEK

Araştırmada dikkat çeken bir konu da psikolojik rahatsızlıkların üniversite öğrencileri arasında gittikçe artması. Araştırmaya göre 477 bin üniversite öğrencisi psikolojik sağlık sorunları yaşıyor. Bu rakam Almanya’daki üniversite öğrencilerinin 6’da birine denk düşüyor. Uzmanlar öğrencilerde görünen psikolojik sorunların, öğrencilerin kendilerine koyduğu yüksek beklentiler ile verimlilik baskısı yüzünden kaynaklandığını söylüyor.

 Araştırmada dikkat çeken diğer nokta ise üniversite öğrencileri ile öğrenci olmayan gençler arasındaki fark. 18 yaşında üniversite öğrencisi olanlar arasında psikolojik rahatsızlık oranı yüzde 1.4 olarak belirlenirken, bu rakam öğrenci olmayanlarda yüzde 3.2. Ancak 28 yaşındaki gençlerde durum değişiyor. Burada hala üniversite öğrencisi olanlarda rahatsızlık oranı yüzde 3.9’a çıkarken, öğrenci olmayanlarda bu oran yüzde 2.7’ye düşüyor

Araştırmaya göre hafif depresyon rahatsızlığı hisseden gençlerin yüzde 28’i bir terapiste gidiyor. Ancak ağır rahatsızlıklarda bu rakam düşüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN