Alman İçişleri sığınma talebi rakamını açıkladı! 15 Temmuz’dan bu yana…

Alman İçişleri sığınma talebi rakamını açıkladı! 15 Temmuz’dan bu yana…

Fransız AFP haber ajansı, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden bu yana diplomatik statüsü olan 136 Türk vatandaşının Almanya'ya sığınma talebinde bulunduğunu yazdı.

Bir parlamenterin soru önergesine yazılı olarak cevap veren İçişleri Bakanlığı, “diplomatik pasaport sahipleri tarafından yapılan 136 başvurunun bilgileri dahilinde olduğunu” açıkladı. Başvurular arasında diplomatik pasaport sahiplerinin ailelerinin de bulunduğu belirtildi.

Öte yandan, Muğla Marmaris’te 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele baskın yapan askeri timde yer aldığı öne sürülen askerlerden F. A. ile H. Ç’nin Yunanistan’a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunduğu iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 8 Türk askeri Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunmuştu.

Türkiye askerlerin iadesini talep etmiş, ancak Yunanistan Yüksek Mahkemesi ocak ayında aldığı kararla, askerlerin Türkiye’ye iade edilmemesine hükmetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN