Almanya E otomobil hedeflerini tutturamıyor

Almanya E otomobil hedeflerini tutturamıyor

Alman hükümeti daha önce hedeflediğin 2020 yılına kadar 1 milyon E otomobil hedefini revize etmek zorunda kaldı.

KARAR/FRANKFURT

Almanya daha önce planladığı 2020 yılına kadar piyasaya 1 milyon elektro otomobil sürülmesi hedefini gerçekleştiremiyor. Hükümete otomobil sektöründe danışmanlık yapan Ulusal Elektro Mobilizasyon Platformu (NPE) tarafından hazırlanan 2018 raporunda, piyasanın mevcud dinamikleri gözününde bulundurulduğunda 1 milyon e-otomobil projesine ancak 2022 yılında ulaşılabileceği bildirildi.

Bugün kamuoyuna açıklanan rapor aynı zamanda başbakan Angela Merkel’e de sunuldu. NPE 2010 yılında Almanya’da 2020 yılında 1 milyon e-otomobilini piyasada olacağı tahminini yapmış ve hükümette bu rakam ve tarihi kendisine hedef olarak belirlemişti. Ancak Merkel bundan yaklaşık bir yıl önce söz konusu hedefe 2020 yılında ulaşılmasanın mümkün olmadığını açıklamıştı.

Almanya e-otomobiller konusunda Çin, ABD ve Norveç’in gerisinde bulunuyor. Bu ülkelerde e-otomobiller daha fazla teşvik görüyor. NPE henüz ideal alt yapı koşullarının yeteri kadar oluşmadığını ancak 1 milyon e-otomobil hedefinin sürdüğünü açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN