Almanya'dan Çin istilasına fonlu direniş

Almanya'dan Çin istilasına fonlu direniş

Almanya, Çinli’lerin stratejik öneme sahip Alman firmalarını satın almasını engelleme için 1 milyar euroluk bir devlet fonu kuracak

KARAR/ALMANYA

Almanya, gün geçtikçe daha fazla, stratejik öneme sahip Alman firması satın alan Çin’e karşı yasal tetbirlerden sonra şimdi de ekonomik tedbirler alacak. Reuters’in üst düzey bir hükümet yetkilisine dayanarak verdiği habere göre Almanya, hassas teknolojik mal ve hizmet üreten firmaların başta Çin olmak üzere yabancı yatırımcılar tarafından satın alınmasını engellemek için 1 milyar euro değerinde bir fon oluşturacak.

YABANCIYA GİTMEYECEK DEVLET ALACAK

İsmi açıklanmayan yetkili hassas teknolojilerde, satın almak için özel yerli yatırımcının bulunmadığı ve KfW’nin (Alman teşvik bankası) garantilerinin yeterli olmadığı durumlarda söz konusu fonun devreye gireceğini açıkladı. Tasarlanan 1 milyar euroluk fonun hem ekonomik zorluk yaşayan güvenlik için stratejik öneme sahip firmalar hem de hassas teknoloji üretimini teşvik amacıyla kullanılacağı bildirildi. 

ÇİN TAKİP EDİLİYOR

Alman hükümeti, Çinliler Almanya’da gelecek vaadeden sektörlerde yaptığı yatırımları dikkatli takip ediyor. Bu satın alışları engellemek için gerekli yasal alt yapı çalışmaları hızla sürüyor.  Alman elektrik dağıtıcısı 50 Hertz firmasını Çinli bir yatırımcı tarafından satın alınması da hükümet tarafından engellenmişti.  50 Hertz KvW tarafından daha sonra uygun bir zamanda satılmak üzere satın alınmıştı.

EN ÇOK ONLAR ALDI 

Çin yoğun bir şekilde, Çin 2025 Stratejisi adı altında, dünya teknoloji piyasasında hakim konuma gelmek için yatırım ve araştırmalar yapıyor. Alman teknoloji şirketleri ve Startup girişimlerde Çinlilerin alışveriş listesinde bulunuyor.  Almanya’da 2016 stratejik öneme sahip 165 şirketi almak isteyen yabancı yatırımcıların başvuruları değerlendirildi. Bu şirketlerden 65’ine Çiniler talip oldu. Bu rakamın 2017 yılında iki katına çıktığı bildirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN