Altı saatlik Çin işkencesi

Altı saatlik Çin işkencesi

Gün doğmadan yola çıkıyor, saatler sonra iş yerlerine ulaşıyorlar. Pekin’deki yüksek ev kiraları çalışanları çevre şehirlere taşınmaya ve altı saati aşkın bir yolculuğu göze almaya zorluyor.

Çinliler için işe gitmek adeta bir işkence. Zira Pekin’de çalışıp kiralar yüzünden yakın kentlere taşınmak zorunda kalan yüz binlerce Çinli 6-9 saatini yolda geçirmek zorunda kalıyor. BBC’nin haberine göre, Pekin’de hızla artan emlak fiyatları nedeniyle binlerce genç ofis işçisi Yanjiao gibi şehirlere taşınmak zorunda kalıyor.

Geçen yıl Global Cities Business Alliance tarafından hazırlanan bir rapora göre, Pekin kiracılar için dünyanın en pahalı şehri. Burada kiralar ortalama maaşın 1,2 katı. Konut satın almak isteyenler de fiyat artışlarından şikayetçi.

Geçen yıl konut fiyatları yüzde 28 arttı. Pekin’de ev sahibi olmak çoğu kişi için mümkün değil. Bu nedenle insanlar konut fiyatlarının daha düşük olduğu yakındaki şehirlere taşınmak zorunda kalıyor. Buralara “uyku şehri” diyorlar. Çünkü şehir sakinlerinin büyük çoğunluğu, öğrenciler ve işçiler, Pekin’e okula veya işe gitmek için sabah olmadan evinden çıkıyor ve sadece uyumak için dönüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN