Anonymous'un IŞİD hesapları listesinde Obama ve BBC de var

Anonymous'un IŞİD hesapları listesinde Obama ve BBC de var

İnternet korsanlarının oluşturduğu Anonymous, 13 Kasım'da Paris'de yaşanan ve IŞİD'in üstlendiği katliamdan sonra örgüte savaş ilan ettiğini açıklamıştı.

Korsanlar, IŞİD bağlantılı sosyal medya hesaplarını ele geçireceklerini söylemişlerdi. Anonymous şu ana kadar detaylarını yayınladığı 20 bin civarında hesabı ele geçirdiğini öne sürüyor.

Obama bile listede

BBC'nin haberine göre . Anonymous'un IŞİD bağlantılı hesaplar listesindeki binlerce isim arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın, hatta BBC Haber Dairesi'nin resmi hesapları bile var. Liste Pastebin'e konulmuş. Bu, internette isimsiz metin paylaşmak üzere yaygın şekilde kullanılan bir uygulama. BBC'nin Newsbeat programı listeyi inceledi ve yine konuyla ilgisi olması pek mümkün görünmeyen çok sayıda adres buldu.

15-11/25/151125150055_anonymous_624x351_bbc_nocredit.jpg

Obama'nın sağ kolu ve başkan adayı Hillary Clinton (@HillaryClinton), Beyaz Saray (@WhiteHouse), ABD Dışişleri Bakanlığı (@StateDept), insanların hesap onaylatmak için başvurduğu bir Twitter destek hesabı ve ABD'nin en ünlü gazetesi New York Times (@nytimes) hesapları da bu listede.

3http://www.karar.com/dunya-haberleri/anonymoustan-muthis-iddia-isid-bugun-5-ulkeye-saldiracak-55400#

Bu hesapların IŞİD'i destekleyen mesajlar vermedikleri açık olduğu gibi, heklenmemiş oldukları da görülüyor.

Arapça twit atanlar listelendi iddiası

Listedeki bazı isimler de hesaplarının yalnızca Arapça twit attıkları için hedef alındığını söylüyorlar. Bu listenin gerçek Anonymous listesi olup olmadığını doğrulamamız, ya da daha sonra birileri tarafından değiştirilip değiştirilmediğini bilmemiz mümkün değil.

Tek söyleyebileceğimiz listenin resmi Anonymous video kilibine linklenmiş olduğu. Ayrıca listeden açıp kontrol ettiğimiz bir çok hesabın Anonymous'un iddia ettiği gibi heklenmemiş olduğunu da tespit ettik.

'Üstünkörü bir çaba'

Grup bazı hesapların Twitter tarafından kurtarılıp yeniden açılmış olabileceğini söylüyor ve takipçilerine "Eğer bu listedeki hesaplar yeniden açılırsa bize ihbar edin" diye çağrı yapıyor.

Önde gelen bir Twitter kullanıcısı @EliotHiggins nam-ı diğer @Brown_Moses , hesabının listede bulunuşu konusunda BBC Newsbeat'e konuştu.

Çatışmaları sosyal medya ve herkesin erişebildiği açık kaynakları kullanarak izleyen Bellingcat adlı internet sitesinin kurucusu olan Higgins listeyi "gayet üstünkörü bir çaba" diye niteliyor.

Higgins, "Şahsen ben bu tür hesapların heklenmesi yerine açık bırakılması, dolayısıyla da bağlantılarının ve faaliyetlerinin izlenebilmesinden yanayım. Bu hesapları kapatmak, yeni hesaplar açıp başka sosyal medya ağlarına yönelmeleri demek" diyor.
Listedeki bazı isimlerin IŞİD yanlısı tarifine uymayışı konusunda ise "Gösteriş için büyük isimler kullanmışlar sanki" diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN