Aşırı sağ terör programından çıktı, tek tehlike İslam

Aşırı sağ terör programından çıktı, tek tehlike İslam

ABD’de Trump yönetimi, radikal gruplarla mücadele amacıyla oluşturulan bir hükümet programını, yalnızca İslam adına hareket ettiğini iddia eden radikal örgütlere odaklanacak şekilde değiştirmeye hazırlanıyor.

Reuters ajansının, değişiklik planına ilişkin brifing alan beş kişiye dayandırdığı habere göre, ‘Aşırıcı Şiddete Karşı Koyma Programı’nın adı, ‘İslami Aşırıcılığa Karşı Koyma’ ya da ‘Radikal İslami Aşırıcılığa Karşı Koyma’ şeklinde değiştirilecek. Adıyla birlikte içeriği de değişen program, ABD’de bombalama ve silahlı saldırılar düzenleyen ırkçı grupları hedef almayacak. Donald Trump, daha önce birçok kez ‘İslami terör’ ifadesini kullanmış, önceki Başkan Barack Obama’yı da bu tabiri kullanmadığı için eleştirmişti. -REUTERS

RUSYA’DA PUTİN’İ GEÇTİ

Siyasete girdiği günden bu yana dünyanın gündeminden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’da da bir numara oldu. Ocak ayında Rus basınında en çok adı geçen kişi olan Trump, böylece Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’i geride bıraktı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise “ Hiç kimse liderlik için yarışmıyor. Aydan aya bu liste değişebilir” dedi. Vedomosti gazetesinde yer alan habere göre, Donald Trump’ın basın endeksi 1.8 milyonu geçti ve bu Trump’ı ocak ayı sonunda Rus basınında en çok adı geçen kişi haline getirdi. Putin’in endeksi ise 1.15 milyonda kaldı. Araştırmayı yapan Medialogiya şirketinin basın sözcüsü Nadejda Jukovskaya, bunların sadece bir ayın verileri olduğunu ve önümüzdeki aylarda değerlerin eski seviyesine dönerek Putin’in tekrar zirveye çıkacağını ifade etti.

‘ASLINDA İYİ MÜSLÜMANLAR DA VAR’

‘Müslüman yasağı’ olarak anılan seyahat kısıtlamasının ardından büyük tepki çeken Donald Trump, dün yaptığı konuşmada nispeten ılımlı bir dil kullandı. ABD’nin bir göçmenler ülkesi olduğunu ve en cömert göç sistemine sahip olduğunu belirten Trump, buna karşın bazı ‘kötü insanların’ bunu istismar ettiğini söyledi. Trump, “Barışı seven Müslümanlara IŞİD tarafından gaddarca davranıldığını gördük” dedi. Öte yandan ABD’nin en büyük İslami çatı kuruluşlarından Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR),  Florida Başkanı Hassan Shibly, “Artık hiç şüphe yok ki ABD Sınır Koruma Birimi, yasalara uyan masum Müslüman Amerikalıları derinlemesine sorguya çekebilmek için onları orantısızca hedef alıyor” dedi. Müslümanlara fişleme yapıldığını söyledi.

‘YASAK BİZİ ETKİLEMİYOR, NİYE ÜZÜLELİM Kİ?’

ABD Başkanı Donald Trump’ın, yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına geçici olarak ülkeye giriş yasağı koymasının ardından tek resmi tepki gösteren İslam ülkesi olan Endonezya çark etti. 220 milyon nüfusuyla dünyanın en çok Müslüman vatandaşa sahip olan ülkesi olan Endonezya’nın Devlet Başkanı Joko Widodo, “Biz bu uyglamadan etkilenmedik. Niye üzülelim ki?” diye konuştu. Widodo’nun sözcüsü ise Endonezya vatandaşlarının yasaktan etkilenmemesinin sağlanacağını belirtti, “Bu nedenle halkımızdan sessiz kalmalarını istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN