Aşk sınır tanımadı

Aşk sınır tanımadı

Iraklı sığınmacı Nura Arkavazi, umut yolculuğuna çıkarken bir sınır kapısında aşkı bulacağını hiç düşünmemişti. Ancak kader ağlarını ördü. Nura şimdi Makedonyalı polis Bobi Dodevski ile sınırların ötesinde bir aşk yaşıyor.

Makedonyalı sınır polisi Bobi Dodevski ile Iraklı sığınmacı Nura Arkavazi’nin hikayesi, sınırların, dillerin ya da ırkların aşka engel olamayacağını gösterdi.

Makedonya’nın kuzeyindeki Kumanova’da yaşayan çift, tanışmalarından evlilik kararı almalarına kadar uzanan aşk hikayelerini anlattı. Geçen yılın başında ailesiyle Irak’tan yola çıktıklarını anlatan Arkavazi, sabahın erken saatlerinde Tabanovce’ye ulaştıklarını ve 300 kişilik sığınmacı grubundaki tek İngilizce bilen kişi olduğunu belirterek “Sığınmacılar, polislere ne zaman hareket edeceklerini sormamı istedi. Sordum ancak tüm polisler Bobi’nin İngilizce bildiğini söyledi” diye konuştu. O günü anlatan Dodevski de eşiyle ilk kez bir mart günü karşılaştığını söyleyerek o gün normal şartlarda izinli olması gerektiğini ancak amirinin sığınmacı yoğunluğu nedeniyle kendisini işe çağırdığını ifade etti.      

Eşini tanıdığı gün kadere inanmaya başladığını belirten Dodevski, “Nura’yı ilk bakışta fark ettim. Ondan önce çok insan geçiyordu ancak hiç kimse böyle bir izlenim bırakmadı. Gözlerinde özel bir şey vardı” dedi.      

Iraklı Arkavazi, Sırbistan sınır polisi tarafından geri çevrilerek yeniden Tabanovce’deki kampa yerleştirildi ve bir süre orada yaşadı. Günler sonra Makedon polisin elinden tutarak kendisiyle konuşmak istediğini söyleyen Arkavazi, “Bobi’nin sorduğu ilk soru sevgilimin ya da eşimin olup olmadığıydı. Ben de sevgilimin olmadığını söyledim” diye konuştu. Arkavazi, bir ay buluşup görüştükten sonra Dodevski’nin hayatına onunla devam etmesini istediğini belirterek hiç düşünmeden teklifi kabul ettiğini kaydetti.      

Geçen yıl, aynı zamanda Arkavazi’nin doğum günü olan 13 Temmuz’da ülkenin kuzeyindeki Kumanova’da farklı etnik gruplardan insanların da katılımıyla düğün yapan çift, her iki tarafın da adetlerini yerine getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN