Askeri darbe planı tutmadı soluğu Arabistan’da aldı

Askeri darbe planı tutmadı soluğu Arabistan’da aldı

Katar’a planlanan ‘askeri darbe’de Yemen olaylarında görevli 10 bin askeri sınıra doğru harekete geçiren Sudanlı Bakan El Hüseyin Taha Osman’nın Suudi Arabistan’a kaçtığı öğrenildi. Osman, askerleri BAE’li bir işadamından aldığı 1 milyar dolar karşılığı sınıra sevk etmişti.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

KARAR, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği Katar’a siyasi ve mali abluka planının, askeri darbeyle sürdürülmesi için 10 bin Sudan askerinin Katar sınırına sevk edildiğini manşetine taşıdı. Siyasi abluka kararının açıklandığı 5 Haziran’dan sonra Yemen olaylarına müdahale için Sudan’da bulunan 10 bin askerin Katar sınırına sevk edildiği ortaya çıkmıştı. Askeri birliği bölgeye gönderen Ordudan sorumlu Devlet Bakanı El Hüseyin Taha Osman’ın BAE’li bir işadamından aldığı 1 milyar dolar karşılığında operasyonu gerçekleştirmeye çalıştığı belirtildi. Katar istihbaratıyla ile Sudan harekete geçti ve Devlet Bakanı Osman’ı tutukladı. Ancak güvenilir kaynaklarından alınan bilgiye tutuksuz yargılanmak için serbest bırakılan Sudanlı Bakan’ın Suudi Arabistan’a kaçtığı ortaya çıktı. Suudi Arabistan pasaportu da olduğu belirtilen Osman’ın halen bu ülkede olduğu belirtiliyor.

Katar istihbaratının tespitiyle ortaya çıkarılan olayda, Yemen’deki gibi bir isyanı bastırmaya gittiklerini düşünen askerlerin Katar’a girmesi, sonrasında da yaşanacak kaos ortamında Emir’in devrilmesi planlanıyordu. Böylece siyasi abluka ve sonrasında askeri darbeyle Katar’ın işgale ve ele geçirilmesine neden olabilecek olaylar yaşanabilecekti. Katar’ın bu iddialarla soruşturmayı yürüttüğü belirtiliyor. Öte yandan KARAR, iddialarla ilgili Sudan Büyükelçiliği’ne ulaştı ve bilgi paylaşılmasını talep etti. Ancak haberin hazırlandığı saatlere kadar herhangi bir cevap verilmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN