Askeri tatbikatta füze yanlışlıkla sivilleri vurdu | Video

Askeri tatbikatta füze yanlışlıkla sivilleri vurdu | Video

Rusya'nın eski Doğu Bloğu ülkesi Belarus ile düzenlediği askeri tatbikatta pilot hatası nedeniyle helikopterlerden atılan roketler iki kişinin yaralanmasına neden oldu.

Rusya'nın Moscow Times gazetesinin haberine göre, sivilllerin tatbikatta vurulması olayına bir teknik arızanın neden olduğu aktarılırken, "İki araç tamamen yandı ve iki kişi ciddi bir şekilde yaralandı" ifadesi kullanıldı.

Adı "Batı" anlamına gelen Sapad tatbikatıyla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, her iki ülkenin askeri birliklerinin eğitileceği, birlikte modern çatışmalar yapılacağı kaydedilmişti.

İŞTE O ANLAR

BAKANLIK AÇIKLADI

Bakanlık, "Tatbikat tamamen savunma amaçlıdır ve herhangi bir devlet ve ya da gruba yöneltilmemiştir" ifadesini kullandı.

14 Eylül'de başlayan ve toplam yedi gün sürecek tatbikata resmi açıklamalara göre her iki ülkeden 12 bin asker, 250 tank ve 10 savaş gemisi katılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN