Astana'da ABD'ye İran vetosu: ABD’nin varlığına karşıyız - Son dakika haberleri

Astana'da ABD'ye İran vetosu: ABD’nin varlığına karşıyız - Son dakika haberleri

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Tahran’ın Astana’da gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerinde Washington’dan yetkilileri istemediğini söyledi.

İran’ın Tasnim haber ajansının aktardığına göre, Kazakistan’ın başkentindeki görüşmelerle ilgili konuşan Zarif, “ABD’nin varlığına karşıyız” dedi. İranlı bakan, “ABD’yi davet etmedik ve orada bulunmalarına da karşıyız” diye ekledi.

LAVROV İŞARETİ VERDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2016 yılı değerlendirmesi için düzenlediği basın toplantısında, Suriye görüşmelerine ev sahipliği yapacak Astana'da yeni Washington yönetimi ile ilk resmi teması gerçekleştirebileceklerini belirtmişti.

DOĞRU BULUYORUZ

“Astana görüşmelerinin amacı, Suriye'deki ateşkes rejimini güçlendirmek ve muhalif saha komutanlarının siyasal sürece katılmasını sağlamak. Suriye'deki her silahlı grup ateşkes sürecine katılabilir” diyen Lavrov, “(ABD’nin 45. Başkanı Donald) Trump yönetiminden temsilcilerin Astana'da 23 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan Suriye barış görüşmelerine davet edilmesini doğru buluyoruz ve (Astana'ya) geleceklerini umuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN