Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması: AB ile ilişkilerin düzelmesi beklenemez

Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması: AB ile ilişkilerin düzelmesi beklenemez

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Türkiye ile AB ilişkilerinin gerçekçi bir forma sokulması gerektiğini, sadece tatlı sözlerin yetmeyeceğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn ile Türkiye ile Jean-Claude Juncker Türkiye'nin AB ilişkileri hakkında değerlendirmede bulundu.

Hahn, Türkiye ile tam üyelik yerine kısa bir süre önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da gündeme getirdiği 'stratejik ortaklık' kurulabileceğini ve diğer AB üyelerinin de bu öneriyi tartışmalarını umduğunu belirtti.

18-01/12/1793949_940x531.jpg

Hahn, Türkiye'nin başta Almanya olmak üzere bazı AB ülkeleriyle yakınlaşma aramasıyla ilgili olarak "Sadece tatlı sözler yetmez. Önemli olan olgulardır ve bu olgular henüz değişmemiştir" dedi.

"İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ BEKLENEMEZ"

Johannes Hahn'ın ardından, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da, "Türkiye'de tutuklu gazetecilere özgürlük tanınmadan AB ile ilişkilerin düzelmesi beklenemez" açıklamasında bulundu. Almanya'daki hükümet kurma sürecine de değinen Juncker, uzlaşıdan son derece memnun olduklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN