Avusturya’da DEAŞ operasyonu

Avusturya’da DEAŞ operasyonu

Avusturya’nın Salzburg kentine bağlı Bergheim kasabasında Fas uyruklu bir sığınmacı, terör örgütü DEAŞ propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Salzburg savcılığından yapılan açıklamada, Fas uyruklu sığınmacının, kaldığı yurtta DEAŞ propagandası yaptığı ve çevresindekilere terör örgütü için savaşmaları yönünde telkinde bulunduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, Avusturyalı yetkililere kendisini 21 yaşında ve Mısır vatandaşı olarak tanıtan sığınmacının Fas uyruklu ve 29 yaşında olduğunun tespit edildiği belirtilerek, sığınmacının terör örgütüne yardım ve organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan Avusturya basınında yer alan haberlere göre, Uluslararası Polis Teşkilatının (Interpol) 29 yaşındaki Fas uyruklu şahıs hakkında Avusturya makamlarını uyardığı kaydedildi.

VİYANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN