Aynı anda 500 yangın

Aynı anda 500 yangın

İspanya ve Portekiz alev alev... İki ülkede yüksek sıcaklıklar nedeniyle toplam 500’den fazla noktada çıkan yangınlarda 30 kişi hayatını kaybetti. Bin 500 kişi yangınları söndürmek için 24 saat çalışıyor.

İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor. 400’den fazla noktada orman yangını çıkan Portekiz’de 27 kişi hayatını kaybetti; kuzeybatıdaki Galisya bölgesinde 146 yerde orman yangını çıkan İspanya’da ise 3 kişi öldü. Yangınlar nedeniyle binlerce kişi de evlerini terk etti. Portekiz’de Pazar günü başlayan orman yangınlarında en az 27 kişi hayatını kaybetti. Yılın en fazla orman yangını çıkan günü olduğunu belirten Ulusal Sivil Koruma Otoritesi sözcüsü Particia Gaspar Ulusal Acil Tıp Enstitüsü’nden (INEM) gelecek verilerle rakamların bir miktar değişebileceğini söyledi. Yetkililer haftasonu boyunca Portekiz’in farklı bölgelerinde 500 kadar yangın çıktığını aktardı. Bin 500 kişilik bir ekibin yangın söndürme çalışmalarına katıldığı Portekiz’de bazı yerleşim yerlerinin boşaltıldığı kaydedildi. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar nedeniyle, 17 Haziran’da 64 kişinin hayatını kaybettiği ve 200 kişinin yaralandığı Pedrogão Grande yangınından bu yana görülen en ölümlü yangın oldu. İspanyol haber ajanslarının bölgedeki yerel kaynaklara dayandırdıkları haberlerde, Pontevedra kentinin Nigran ilçesinde yangından kaçmaya çalışırken alevlerin arasında kalan bir kamyonetin içindeki iki kadının yanı sıra Ourense kentinin Carballeda de Avia ilçesinde hayvanlarını kurtarmak için yangını söndürmeye çalışan 78 yaşındaki bir erkeğin yaşamını yitirdiği bildirildi. Portekiz’de Pazar günü başlayan orman yangınlarında en az 27 kişi hayatını kaybetti. İspanyol devlet televizyonu RTVE’deki haberlere göre, Galisya’da geçen cuma gününden bu yana 146 yerde yangın çıktı. 17 noktada devam eden yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Bölgedeki sıcak hava, kuraklık ve saatte 90 kilometre hızı bulan rüzgarın yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN