Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye havanlı saldırı: ABD Büyükelçiliği'nde siren sesleri

Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye havanlı saldırı: ABD Büyükelçiliği'nde siren sesleri

Irak ordusu, başkent Bağdat'taki Başbakanlık binası ile yabancı misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'ye 3 adet havan topuyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Irak ordusundan yapılan açıklamada, havan toplarının 'terk edilmiş bir bölgeye' düştüğü, olayda herhangi bir can ya da mal kaybının olmadığı belirtildi. 

Irak medyasında yer alan haberlere göre, havan saldırısının ardından Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliği binasında siren sesleri duyuldu.

Henüz kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmeyen saldırı, Irak'taki 10 Şii milis grubun yaptığı ortak bir bildiriyle, 'ülkeyi terk etmemeleri durumunda' yabancı güçlere karşı savaşmakla tehdit ettiği açıklamadan 2 gün sonra düzenlendi.

Reuters, Irak'ta parlamento başta olmak üzere resmi kurumlar ve yabancı temsilciliklerin yer aldığı yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'ye yönelik yıllar sonra ilk kez böyle bir saldırı düzenlendiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN