Barcelona'da 2 teröristin Türk restoranına girdiği iddiasına yalanlama

Barcelona'da 2 teröristin Türk restoranına girdiği iddiasına yalanlama

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra silahlı iki teröristin bir Türk restoranına girdiği iddiası yalanlandı. Katalan Polisi rehine alma durumunun olmadığını duyurdu.

El Pais'e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana girdiler.

AA'nın haberine göre, Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı. Katalan Polisi ise rehine alma durumunun olmadığını açıkladı. 

BARDAN SİLAH SESLERİ GELDİ İDDİASI

El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bir barı bastığı, içeriden silah sesleri geldiğini söyledi. İngiliz basını, içeride rehinelerin olduğu iddia etti. Ancak bu iddia Katalan polisi tarafından yalanlandı. 

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Saldırıda kullanılan minibüsün kiralık araç olduğu belirtildi. Barselona'nın 70 kilometre kuzeyindeki Vic şehrinde polis ekipleri, saldırıyla bağlantılı olduğu sanılan ikinci bir minibüsü ele geçirdi.

Bölgede saldırıyla bağlantılı olduğu sanılan bir şahıs polis tarafından gözaltına alındı. Driss Oukabir adlı şahsın 25 yaşında, Fas asıllı bir İspanyol vatandaşı olduğu belirtildi. Oukabir'in Santa Perpetua de la Mogada şehrinde minibüsü kiraladığı iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN