Barzani ile ABD'li yetkili yeni hükümeti görüştü

Barzani ile ABD'li yetkili yeni hükümeti görüştü

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile Erbil'in Salahaddin kasabasındaki konutunda bir araya geldi.

Barzani'nin resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Barzani ile  McGurk Irak'ta hükümet kurma arayışları, terör örgütü DEAŞ ile mücadele ve  bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

IKBY'nin önceliği Irak'taki tarafların ülke yönetiminde gerçek  ortaklık prensibine uymak olduğunu belirten Barzani, ortaklık ve anlaşmaların  hayata geçirilmesi için güvence ve belli bir mekanizmanın olması gerektiğini  ifade etti.

McGurk'un son zamanlarda Irak'ta yeni hükümet kurma arayışları  kapsamında ülkenin farklı kesimleriyle sıkça bir araya gelmesi dikkati çekiyor.

Ülkede yapılan son genel seçimlerde hiçbir parti 329 sandalyeli  mecliste tek başına çoğunluk  elde edemedi. Irak'ın yeni dönemde de 2003 sonrası  alışılagelen koalisyon hükümetlerine devam edeceği görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN