Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye Kudüs resti: Filistinliler yalnız değildir

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye Kudüs resti: Filistinliler yalnız değildir

Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'de AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde kritik açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ''ABD Başkanı sorumsuz bir kararla Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar bizim için yok hükmündedir. İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'nda alınan karar gösterdi ki, Kudüs yalnız değil, Filistinliler yalnız değil'' dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'de AK Parti İl Kongresi'ne katıldı. Partililerin sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan, burada kamerala karşısında geçti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına da değindi. Bölgede kimsenin kafasına göre iş tutamayacağını belirten Başbakan, Kudüs'ün yalnız olmadığını söyledi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Nereden nereye geldiğimizi sizler çok iyi biliyorsunuz. Milli iradeyi devre dışı bırakmak için bir çok tuzakla karşı karşıya kaldık.

Kimin ihanet içinde olduğu, kimin Türkiye için gece gündüz çalıştığını bu millet iyi biliyor.  Biz milletimizin diliyle konuşuyoruz. Milletimizin gönlünden geçenleri söylüyoruz. 

'KUDÜS YALNIZ DEĞİL'

ABD Başkanı sorumsuz bir kararla Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar bizim için yok hükmündedir. İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'nda alınan karar gösterdi ki, Kudüs yalnız değil, Filistinliler yalnız değil.

Türkiye, kendisi için ne istiyorsa komşuları içinde de aynı şeyleri istiyor. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz.

Oldu bittilerle Kudüs'ü İsrail'e vermek Amerika'nın hakkı değil. 

"BİZDEN BAŞKA BÜYÜKELÇİ YOK"

Kudüs'te ikamet eden büyükelçimiz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir. Bizden başka Kudüs'te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar net. İsrail, ister bunu kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez, bizim kararımız değişmez.

"DİPLOMATİK AÇIDAN EN İLERİ KARAR"

(İİT'nin "Doğu Kudüs Filistin'in başkenti" kararı) Diplomatik olarak alınabilecek en ileri karar olup dünyada tektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN