Başkan’ın ofisini fare bastı

Başkan’ın ofisini fare bastı

Nijerya’da üç aydır ülkesinden uzakta tedavi gören Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, ülkesine döndüğünde tatsız bir olayla karşılaştı. Buhari, ofisini basan ve mobilyalarını kullanılmaz hale getiren fareler yüzünden üç ay süreyle evinden çalışacağını açıkladı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin, ofisini basan fareler nedeniyle üç ay süreyle evinden çalışacağı açıklandı. Buhari, sağlık sorunlarının ardından tedavi için geldiği İngiltere’de üç ay kaldıktan sonra geçen hafta ülkesine geri dönmüştü. Hükümet sözcüsü, Garba Shehu Buhari’nin yokluğunda ofis mobilyaları ve havalandırma sistemine fareler tarafından zarar verildiğini açıkladı. Buhari’nin evinin yeterli donanıma sahip olduğu ve evinden mükemmel bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Bazı Nijeryalılar, uzun süren tedavisi nedeniyle Buhari’nin ülkeyi yönetemeyecek durumda olduğunu öne sürerek istifasını talep ediyor. Bazıları ise Buhari’nin sağlık sorununun ne olduğunun açıklanmamasına tepki gösteriyor. Buhari ilk olarak Temmuz 2016’da Londra’ya tedavi için gelirken sağlık sorunu süregelen bir kulak enfeksiyonu olarak açıklanmıştı. Bu yılın Ocak ve Mayıs aylarında ise açıklanmayan sağlık sorunları nedeniyle Buhari tekrar Londra’ya gitti. Muhalif siyasetçiler Buhari’nin prostat kanseri tedavisi gördüğünü öne sürse de Buhari bu  iddiaları yalanladı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN