Basra Havalimanı'na 4 roket atıldı

Basra Havalimanı'na 4 roket atıldı

Irak’ın Basra Havalimanı'na kimliği belirsiz kişiler tarafından 4 adet Katyuşa roketi fırlatıldı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, uçuşların devam ettiği bildirildi.

Basra şehrinde 2 aydır devam eden gösterilerin şiddeti son 1 haftadır üst düzeyde seyrediyor. Valilik ve belediye binasını yakan protestocular, İran Konsolosluğunu da ateşe vermişti.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından ABD Konsolosluğunun da bulunduğu Basra Havalimanı'na 4 adet Katyuşa roketi fırlatıldı.

2 AYDIR DEVAM EDİYOR

Irak’ın petrol yataklarının bulunduğu ve Iraklı Şiilerin merkezi olan Basra şehrinde 2 aydır elektrik ve su hizmetlerinde kesintiler olması, altyapı hizmetlerinin verilmemesi, içme suyundan binlerce insanın zehirlenmesi ve artan rüşvetçilikten dolayı protestolar düzenleniyor.

Yerel yönetimin problemleri düzeltememesiyle son 2 haftadır protestocuların gösterilerini sertleştirmesi ve şiddete başvurması üzerine Iraklı güvenlik güçleri halkın üzerine ateş açtı. Son 2 haftada güvenlik güçleri 10 protestocuyu öldürürken, Irak yönetimi, güvenlik güçlerini aşırı şiddet kullanmamaları konusunda uyardı.

EN BÜYÜK LİMANI ELE GEÇİRDİLER

Protestocular son olarak Iran Konsolosluğuna saldırdı, Konsolosluğu ele geçiren protestocular konsolosluk binasını yaktı. Öte yandan protestocular Basra şehrinde bulunan Irak’ın en önemli limanı Um Kasr Limanı'nı Perşembe günü ele geçirmiş ve tüm deniz seferleri iptal olmuştu.

Ülkeye gıda girişini engelledikleri uyarısını dikkate alan protestocular limanı terk etti ve Cumartesi saat 03.00’te deniz seferleri tekrar başladı.

BASRA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN