Bayırbucak Türkmenleri: Esir aldığımız IŞİD'ciler Rus çıktı

Bayırbucak Türkmenleri: Esir aldığımız IŞİD'ciler Rus çıktı

Rusya ve Esad rejiminin saldırılarına karşı direnen Bayırbucak Türkmenleri'nin komutanı Ebu Fadıl, rejimden önce IŞİD'in bölgeye saldırdığını fakat başarısız olduğunu, o dönemde esir aldıkları IŞİD militanlarının Rus vatandaşı olduğunu belirtti.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmenler'in yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak'a yönelik Rus saldırılarının asıl amacının bölgeyi Türkmenler'den arındırmak olduğunu savunan Türkmen komutanlardan Ahmet Arnavut (Ebu Fadıl), "Türkmen Dağı'nda tek bir IŞİD militanı yok" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in 2013 yılında Türkmen Dağı'na girmeye çalıştığını ve aralarında günlerce süren büyük çatışmaların yaşandığını ifade eden Ebu Fadıl lakaplı Arnavut , bu çatışmalarda IŞİD'in bazı komutanlarını (emirlerini) rehin aldıklarını, bu rehinelerin de Rus olduğuna işaret etti.

Rusların amacı Türkmenleri bölgeden çıkarmak

Bayırbucak bölgesinde IŞİD'in tek bir ferdinin bulunmadığına dikkati çeken Arnavut, Rusların asıl amacının IŞİD olmadığını belirterek, "Rusların amacı rejime destek verip, Türkmenleri bu bölgeden çıkarmak ve Bayırbucak'ı boşaltarak Esed'e yeni yerler açmak" diye konuştu.

Bombardımanlarda vurulan Türkmen köylerinde yaralanan sivillere Türkiye'nin kucak açtığını kaydeden Arnavut, çocuk, kadın ve yaşlılara uzattığı şefkat elinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Türkmen Dağı'nda tek bir IŞİD militanı yok

Arnavut, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkmen Dağı'nda tek bir IŞİD militanı yoktur. 2013 yılında Türkmen Dağı'na girmeye çalışan IŞİD'le aramızda ciddi çatışma yaşandı. Köy imamını ve bir askerimizi öldürdüler, 2 askerimizi de rehin aldılar. Biz de onların 3 emirini rehin aldık, alıkonulan bu kişilerin tamamı Rus çıktı. O çatışmadan sonra IŞİD Türkmen Dağı'na bir daha yaklaşamadı. Ruslar saldırılarında sivilleri hedef alıyor. Evler yıkılıyor, bağ, bahçe ve ormanlara atılan bombalar nedeniyle yanıyor. Gece gündüz Rus uçakları Bayırbucak'ı vuruyor. Bombalarla vurulan Türkmen köylerinde yaralanan ve mağdur olan sivil halkımıza Türkiye devleti kucak açıyor. Allah, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Yaralı çocuklarımızı, kadın ve yaşlıları Türkiye'ye alıyor, onlara kucak açıyor."

BAYIRBUCAK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN