Belçika yumurta krizinde Hollanda'yı suçladı

Belçika yumurta krizinde Hollanda'yı suçladı

Belçika Tarım Bakanı Denis Ducarme, Hollandalı yetkililerin yumurtalarda böcek ilacı olduğunu Kasım 2016'da tespit ettiğini ancak Avrupalı müttefiklerini bilgilendirmediğini savundu.

Belçika federal meclisinde konuşan Ducarme, Belçika Gıda Ajansı'nın Hollanda'nın kasım ayında yumurtalarda fipronil adlı böcek ilacını tespit ettiğine dair resmi belgeyi ele geçirdiğini iddia etti.

Hollandalı yetkililerin konuya ilişkin hiçbir resmi açıklama yapmadığını belirten Ducarme, o dönemde Hollandalı muhataplarıyla konuya ilişkin görüşmeler yaptığını ve AB Komisyonunun tarım komiseriyle irtibata geçtiğini bildirdi. Ducarme, AB Komisyonu komiserinin de konuya ilişkin bilgisi olduğunu ileri sürdü.

AB KOMİSYONUNA BİLGİ VERMEMEKLE SUÇLANIYOR

Öte yandan Belçikalı yetkililer, yumurtalarda haziran ayında böcek ilacı tespit etmelerine rağmen AB Komisyonuna 20 Temmuz'a kadar bilgi vermemekle suçlanıyor.

Belçika Gıda Ajansı yetkilileri, bunu doğrularken soruşturmanın gizliliğini teminat altına almak amacıyla bilgi paylaşımından kaçınıyor.

Avrupa'da Almanya, Hollanda, Belçika'da patlak veren böcek ilaçlı yumurta krizi, bu ülkelerin yaptığı ihracat vasıtasıyla İngiltere, İsveç, İsviçre ve Fransa'ya da sıçradı.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN