Bize bir tek Türkiye yardım eli uzattı

Bize bir tek Türkiye yardım eli uzattı

Afrika’da son yılların en kanlı terör saldırısına hedef olan Somali’nin Cumhurbaşkanı Fermacu, Türkiye’ye yardımları için teşekkür etti. Sağlık Bakanı’nın ziyaretinde konuşan Fermacu, “Ülkemiz her ne zaman bir problemle karşı karşıya kalsa Türkiye’yi yanında buldu” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Türkiye’nin, cumartesi günü gerçekleştirilen terör saldırısının ardından kendilerine yardım eli uzatan tek ülke olduğunu belirtti. Başkent Mogadişu’daki hava üssünde basın açıklaması yapan Fermacu, Somali’ye destek için sarf ettikleri çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

“Türkiye’nin çabaları, 2011’den bu yana Somali’deki hayatın tüm alanlarının gelişmesine katkı sağladı. Ülkemiz her ne zaman bir problemle karşı karşıya kalsa Türkiye’yi yanında buldu” diyen Fermacu, Türkiye’nin verdiği bu desteğin asırlardır devam eden kardeşlik ilişkilerinin meyvesi olduğunu dile getirdi. Fermacu ayrıca, “Türkiye, terör saldırısının ardından bize yardım eli uzatan tek ülke oldu” ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, başkent Mogadişu’daki saldırıların ardından Somalili yetkililere destek olmak ve tedavi için Türkiye’ye getirilecek yaralıların nakil koordinasyonunu hızlandırmak üzere pazar günü Somali’ye gitmişti. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Demircan’ın Somali’ye hareketinden önce gündüz saatlerinde askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatının gerçekleştirildiği kaydedilmişti.      

Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi Ahmed dün yaptığı açıklamada, “Türkiye’den gelen askeri ambulans uçak, şimdi 40 yaralımızı aldı, diğer yaralıları da almak için tekrar geri gelecek” demişti. Somali’de Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde de saldırıda yaralanan 200 kişinin tedavisi yapılıyor. Hastaneye çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan iki genel cerrahi, iki ortopedi ve travmatoloji ile iki plastik cerrahi uzmanı hastanede görev yapmak üzere Somali’ye gönderilmişti. Başkent Mogadişu’daki El Emin Ambulans Servisi Müdürü Dr. Abdulkadir Adem, Somali’nin başkenti Mogadişu’da önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının dün itibariyle 300’ü aştığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN