BM: Suriye görüşmeleri, "siyasi geçiş" sürecini de kapsayacak

BM: Suriye görüşmeleri, "siyasi geçiş" sürecini de kapsayacak

Birleşmiş Milletler'in koordinasyonunda Cenervre'de 23 Şubat Perşembe günü başlaması planlanan Suriye görüşmelerinde, "siyasi geçiş süreci de" ele alınacak.

Birleşmiş Milletler'in koordinasyonunda Cenevre'de bu hafta başlayacak Suriye görüşmelerinde, ülkedeki "siyasi geçiş süreci de" görüşülecek.

İsveç basınında, BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura'nın ofisine dayandırılarak verilen haberlerde, Suriye'de tarafların siyasi geçiş sürecine ilişkin görüş ve taleplerini de iletebilecekleri belirtildi.

ANAYASA DA GÜNDEMDE

Cenervre'de 23 Şubat Perşembe günü başlaması planlanan görüşmeler için son hazırlıkların tamamlanmakta olduğu da belirtilen haberlerde, görüşmelerde gündemin omurgasını "Güvenlik Konseyi kararları ve özellikle de bu süreçte izlenecek yönü gösteren 2254 sayılı Konsey kararının" oluşturacağı vurgulandı.

Konsey kararına göre görüşmeler; inandırıcı, kapsayıcı ve mezhep ayırımı gözetmeyen bir yönetişim kurulması, yeni bir anayasa taslağı hazırlamak için gereken süreç, BM gözetimi altında yapılacak özgür ve adil seçimler olmak üzere üç ana eksende yapılacak.

STOCKHOLM/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN