BM'de rejim skandalı: O fotoğraf Irak'ta çekilmiş

BM'de rejim skandalı: O fotoğraf Irak'ta çekilmiş

Esed rejiminin BM Temsilcisi Caferi'nin Halep'teki katliamı perdelemek için 'sivillere böyle davranıyoruz' diyerek genel kurulda gösterdiği fotoğrafın Irak'ta çekildiği ortaya çıktı.

BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Acil Halepoturumunda Esed güçlerine yöneltilen tüm insan hakkı ihlâli suçlamalarını reddeden Esed’in BM Temsilcisi Beşar Caferi, ordunun Halep'te sivillere iyi davrandığını yalanını öne sürerek, bir sivile yardım eden asker fotoğrafı gösterdi.

Ancak gösterilen fotoğrafın Halep'te değil, aylar önce Irak'ın Felluce kentinde çekildiği ortaya çıktı.

BM, SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

100 bin sivilin kuşatma altında olduğu Doğu Halep'te insani durumun alarm vermesiyle Birleşmiş Milletle Güvenlik Konseyi Salı akşamı acil toplandı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Halep'ten kaçmaya çalışan sivillerin rejim tarafından öldürüldüğüne yönelik haberler geldiğini söylerken ABD ve İngiltere gibi ülkelerin temsilcileri Suriye rejimini insan hakkı ihlalleri nedeniyle suçladı.

Katliam görüntülerini görmezden gelen Caferi, tüm suçlamaları reddederek yanında getirdiği birçok fotoğrafı toplantıdaki temsilcilere gösterdi.

FOTOĞRAFLARI ÇARPITARAK VERDİ

Fotoğraflardan birinde bir kadının yüksek kamyonetten inişine yardım etmek için üstünde askeri forma olan birinin eğildiği görülüyordu. Caferi, “İşte Suriye ordusunun Halep'te yaptıkları bunlar. Suriyeli bir asker, vücudundan araçtan inmek isteyen kadına basamak yaptı. Doğu Halep'ten gelen kadının araçtan inmesi için kendisini köprü yapıyor. İşte Suriye ordusu bu" dedi.

Ancak fotoğrafın Haziran ayında Irak'ın Felluce kentinde çekildiği ortaya çıktı.

GEÇEN HAFTAKİ GÖRÜNTÜLERİ DE ÇARPITMIŞTI

Caferi, önceki hafta da Halep'te yapılan katliamın fotoğraflarını Güvenlik Konseyi'nde "muhaliflerin saldırısı" olarak sunmuştu.

Halep'in doğusunda rejimin hava saldırısında ölen sivillerin cesetlerine ait fotoğrafı gösteren Caferi. fotoğrafın muhaliflerin saldırısında ölen sivillere ait olduğunu yalanını ortaya atmıştı.

Ancak gerçek fotoğrafları çeken muhabirlerin konuşmasıyla ortaya çıkmıştı. Fotoğrafı çeken Halep Medya Merkezi (AMC) muhabiri Arif al Arif, görüntülerin Esed güçlerinin saldırısında sonra çekildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN