BM'den önlenebilir hastalık alarmı! Beşe kadar say... Şimdi bir çocuk öldü!

BM'den önlenebilir hastalık alarmı! Beşe kadar say... Şimdi bir çocuk öldü!

Birleşmiş Milletler’in çocuk ölümlerine ilişkin raporu dehşete düşürdü: Geçen yıl 15 yaş altı 6.3 milyon çocuk hayatını kaybetti. Bu ölümlerden büyük çoğunluğu önlenebilir hastalıklar yüzünden gerçekleşti. Yaklaşık 5.4 milyon çocuk ölümü hayatlarının ilk beş yılında meydana geldi. Acil önlem alınmazsa beş yaş altı 56 milyon çocuk 2030’a kadar ilaç, temiz içme suyu ve aşıya erişemediği için ölüm riskiyle karşı karşıya kalacak.

Birleşmiş Milletler (BM), geçen yıl 15 yaş altı yaklaşık 6.3 milyon çocuğun birçoğunun önlenebilir nedenler ya da hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçen yıl dünya genelinde her beş saniyede bir çocuk hayatını kaybetti, toplamda 6.3 milyon çocuğun yaşama veda ettiği belirlendi. Raporda, yaklaşık 5.4 milyon çocuk ölümünün hayatlarının ilk beş yılında meydana geldiği aktarıldı.

Yeni doğan çocuk ölümlerinin, tüm ölümlerin neredeyse yarısını oluşturduğu vurgulanan raporda, acil önlem alınmazsa beş yaş altı 56 milyon çocuğun 2030’a kadar ilaç, temiz içme suyu, elektrik ve aşıya erişim sıkıntısı nedeniyle ölüm riski olduğu ifade edildi.

Geçen yıl beş yaş altı çocuk ölümlerinin yarısının sahra altı Afrika ve yüzde 30’unun Güney Asya’da meydana geldiğine dikkat çekilen raporda, sahra altı Afrika’da her 13 çocuktan birinin 15 yaşından önce öldüğü bilgisi de paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN