BM'den tarihi zirveye övgü

BM'den tarihi zirveye övgü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD-Kuzey Kore arasındaki tarihi zirveyi, Kore Yarımadası'nda "barışın geliştirilmesi" ile "tam ve kanıtlanabilir nükleerden arınma" konusunda "çok önemli bir kilometre taşı" olarak değerlendirdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (KARAR)  

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Guterres'in ABD Başkan Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Singapur'da gerçekleştirdiği tarihi zirveyi övdüğünü bildirdi.

Dujarric, Genel Sekreter'in Kore Yarımadası'nda "barışın geliştirilmesi" ile "tam ve kanıtlanabilir nükleerden arınma" konusunda "çok önemli bir kilometre taşı" olduğu değerlendirmesine bulunduğunu kaydetti.

Genel Sekreterin "tüm ilgili tarafları bu önemli fırsatı değerlendirmeye çağırdığını" belirten Dujarric,
Guterres'in her iki lidere de zirveden önce mektup yazarak, "ilerdeki yolun, işbirliği, uzlaşma ve ortak neden gerektirdiğini" yinelediğini belirtti.

Guterres Pazartesi günü BM'de gazetecilere verdiği demeçte de Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve BM sisteminin diğer bölümlerinin, tarafların istemesi durumunda, bu süreci her şekilde desteklemeye hazır olduklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN