Boeing montaj fabrikasını Çin'e açma kararı aldı

Boeing montaj fabrikasını Çin'e açma kararı aldı

Amerikalı şirket Boeing, 737 modelinin ilk yurtdışı montaj fabrikasını Çin’e açma kararı aldı.

Şinhua ajansının haberine göre; Boeing, ülkenin doğusundaki Couşan kentinde The Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC) adlı Çinli bir uçak firması ile ortak montaj fabrikası açacak. Boeing 737 modelinin üretim sisteminin bir parçası olarak hayata geçirilecek fabrika, montaj ve dağıtım olmak üzere iki kısımdan oluşacak. İnşaatı bu ay sonu başlayacak fabrikanın ilk uçağını gelecek yıl üretim hattından çıkarması bekleniyor.

YILLIK 100 UÇAK ÜRETECEK

İlk yurtdışı fabrikasını Çin’e açan Boeing'in fabrikasının yıllık 100 uçak üretecek şekilde tasarlandığı ve fabrikanın Boeing uçaklarının tamir, bakım ve boyama işlemlerini de yerine getireceği belirtildi. Boeing, geçen yılın ekim ayında, Couşan’a söz konusu fabrikanın kurulması konusunda Çinli uçak firması COMAC ile anlaşma imzalamıştı.

Çin’de Boeing’in dışında Airbus firmasının da tesisleri bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN