Boko Haram’ın kaçırdığı 82 kız ailesine kavuştu

Boko Haram’ın kaçırdığı 82 kız ailesine kavuştu

Nijerya’da Boko Haram tarafından 2014 yılında kaçırılan ve geçtiğimiz aylarda serbest bırakılan 82 genç kız ailelerine kavuştu.

Nijerya’da okul çağındaki 276 genç kız, Boko Haram tarafından 2014 yılında kaçırılmıştı. Nijerya hükümeti ve Boko Haram arasında varılan “karşılıklı takas” anlaşmasının ardından 82 genç kız serbest bırakılmıştı. 2014 yılından beri esaret altında bulunan genç kızlar, alınan geniş güvenlik önlemleri altında başkent Abuja’da ailelerine kavuştu. Aileler, otobüslerle başkente getirilirken, kızların ailelerine kavuşması şölen havasında gerçekleşti. Ailelerine kavuşmayı dans ederek kutlayan genç kızlar, mutluluklarını ailelerine sarılarak kutladı. Kızlarına kavuşan aileler ise gözyaşlarını tutamadı.

Hükümetin Boko Haram tarafından esir tutulan diğer kızların da ailelerine kavuşması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN