Rusya'dan Halep katliamlarına pişkin savunma

Rusya'dan Halep katliamlarına pişkin savunma

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, Halep'teki katliamları "Tüm sorumluluğu Rusya'ya yüklemek sahtekarlık" sözleriyle savundu.

Halepte son iki ayda binden fazla sivili Esed güçleriyle birlikte katleden Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, batılı ülkeleri suçladı. Halep'teki durumun suçunu Rusya'ya atma çabalarının sahtekarlık olduğunu savunan Zaharova, BM Halep'e insani yardımın batılı ülkelerin desteklediği teröristler tarafından engellendiğini iddia etti. 

ESED'İN SALDIRISINI GÖRMEZDEN GELDİ

BM konvoyuna Esed güçlerinin saldırmasını görmezden gelen Zaharova yaptığı açıklamada, "Halep'te insani durum sebebiyle sinir krizi geçiren ülkelerin sivil halk için insani yardımın düzenli olarak yardım ettikleri teröristler tarafından engellendiğini bilmeleri çok korkunç. Biliyorlar, susuyorlar ve hiçbir adım atmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Zaharova konuşmasına şöyle devam etti, "El Nusra'yı besliyorlar ve tedavi ediyorlar, daha sonra onların sivil halka gönderilen gıda ürünleri ve ilaç yardımlarının nasıl engellediklerini izliyorlar. Bu durumda BM Güvenlik Konseyi'nin Halep'teki insani felaketten dolayı Rusya'yı suçlaması sahtekarlıktır."

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN