Bu çocuğun bacağı her geçen gün şişiyor

Bu çocuğun bacağı her geçen gün şişiyor

Hindistan'da yaşayan 3 yaşındaki Akshaj Khandelwal 100 binde bir görülen hastalığa yakalandı. 3 yaşındaki çocuğun sol bacağı her gün şişiyor. Yürümekte zorlanan Khandelwal, henüz hastalıktan haberdar olmadığından kendini süpermen sanıyor.

[Karar]

100 binde bir görülen genetik bir hastalığı olan 3 yaşındaki Akshaj Khandelwal, sol bacağının her gün şişmesi yüzünden yürümekte bir hayli zorlanıyor. Yeni Delhi'de yaşayan aile, çocuklarını tedavi edebilmek için gitmedikleri hastane kalmadı. Doktorların bile tedavi yöntemi bulamadığı bu hastalığı üç yaşındaki küçük çocuk bir nimet olarak görüyor. 

16-10/23/2-1477216211.jpg

SÜPERMEN GİBİ

Sol bacağının devamlı şişmesi üç yaşındaki çocuğun kendini süpermen gibi hissetmesine sebep oluyor. Hiç bir arkadaşa sahip olmayan Khandelwal'in annesi ve babası, çocuklarının ruhsal sorunlar yaşayacağından endişeli. Çocuğun babası Ankur Khandelwal ise "Oğlum şuan çok küçük. Hasta olduğunu bilmiyor. Ona henüz söylemedik. Kalbi kırılır hayalleri yıkılır diye çok korkuyoruz" diye konuştu. 

16-10/23/1-1477216383.jpg

TEDAVİSİ HENÜZ YOK 

Klippel-Trenaunay Sendromu'na yakalanan üç yaşındaki çocuk için ailesi seferber olsa da, henüz tedavisi bulunmuyor. Ailesi tedavi yöntemleri aramaya devam edeceğini ve ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. 

16-10/23/5-1477216227.jpg

KLİPPEL-TRENAUNAY SENDROMU NEDİR?

Klippel Trenaunay sendromu varikositeler, cilt lekelenmeleri ve ekstremite hipertrofisinin birlikte bulunduğu doğuştan bir sendromdur. Hastalığın derin ven trombozu ve pulmoner emboli gibi mortaliteyi artıran ve önlenebilir olan komplikasyonları dikkate alındığında, bu hastalık grubunun daha erken tespit edilmesi ve incelenmesi gerekmektedir. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN