'Burası güvenli bölge' diyen Suriyeli muhabire canlı yayında bombardıman şoku

'Burası güvenli bölge' diyen Suriyeli muhabire canlı yayında bombardıman şoku

Suriye'nin başkenti Şam'da, Esad'a yakınlığı ile bilinen haber kanalı Al-Ikhbariyah'ın muhabiri, bölgede bombardıman olmadığını ve bu tür propagandalara karşı burasının güvenli bölge olduğunu anlatıyordu. Fakat bu esnada yakınlarda meydana gelen bombardımanın ardından Suriyeli muhabir "Yani... Az önce duyduğunuz gibi bombardımanlar oluyor. Fakat sadece birkaç tane" demek zorunda kaldı.

Suriye'nin başkenti Şam'da, 19 Mart'ta Esed'e yakın televizyon kanalı Al-Ikhbariyah'ın haber bültenine bağlanan muhabir Micheline Azar, kendisine yöneltilen soru üzerine bölgede herhangi bir bombardıman olmadığını ifade etti. Bombardımanlarla ilgili haberleri, rejim ordusunun avantaj kazandığı durumlarda bilinçli olarak yayılan dedikodular olarak nitelendiren Azar, "Medyanın bize bu tür yalanlar söylemesine alışkınız. Bud duruma aşinayız" ifadelerini kullandı.

'SADECE BİRKAÇ BÖLGEDE...'

Tam bu sırada canlı yayında bir bombardıman sesi duyuldu. Bunun üzerine Azar, sözlerini "Yani... Az önce duyduğunuz gibi bombardımanlar oluyor. Fakat sadece birkaç tane" şeklinde düzeltmeye çalıştı. Görüntüde kameramanı ile birlikte bombardımanlara rağmen, koruma olmadan yayın yapabildiklerini söyleyen Azar, "Bombardıman seslerini duyuyoruz" dedikten kısa bir süre sonra bir bomba sesi daha duyuldu.

Muhaliflerle Esed güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Şam'ın Cobar ve Kabun mahallerinde Esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar dört gündür sürüyor. Esed güçlerinin bu iki mahalleye yönelik bombardımanları sürerken muhalifler, yoğun çatışmaların ardından Kabun ile Doğu Guta arasındaki bölgeyi birleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN