Büyücü milislere ‘roket işlemiyor’

Büyücü milislere ‘roket işlemiyor’

Demokratik Kongo’da hükümet güçleriyle büyücülerin liderliğindeki silahlı çeteler arasında süren çatışmalarda şu ana kadar 400 kişi hayatını kaybetti.

Olaylar, hükümetin, Kamuina Nsapu adıyla bilinen yerel bir şefi tanımamasıyla başladı. Aynı zamanda ülkenin en ünlü büyücüsü olan şef, bu kararın ardından silahlı bir milis gücü kurarak direnişe geçti.

BBC’nin haberine göre, hükümet güçlerinin yanı sıra milislerin de ciddi insan hakları ihlalleriyle suçlandığı Kasai’de BM rakamlarına göre, en az 400 kişi öldürüldü, bir milyon kişi evini terk etti. Kamuina Nspau üyeleri ise oldukça ilginç inanışlara sahip. Kırmızı başlıklı bir adam bir yandan ateşin etrafında elindeki çanı çalarken diğer yandan da oyuncak bebeğe benzeyen bir tahta figürü tutuyor. Burada bir tür ‘voodoo’ ritüeli yapılıyor. Bir ‘general’, büyülerin kendisini yenilmez kıldığını söylüyor: “Bana kurşun işlemez. Roketle vurulsam bile bana hiçbir şey olmaz. Su gibi akar tenimden kurşunlar.” Milisler, geçen haftalarda 40 polisin kafasını kesmekle suçlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN