Çatı aralığında yaşayan yarasa yıkımı durdurttu

Çatı aralığında yaşayan yarasa yıkımı durdurttu

İsveç'in Halmstad kenti belediyesinin yıkım kararı aldığı bir binanın çatı katında tek başına yaşayan ekek yarasanın tespit edilmesi üzerine binanın yıkım kararı ertelendi.

Doğa koruma danışmanı Rune Gerell’in yarasanın yaydığı ultrason dalgalarını algılayan özel bir teknikle tespit ettiği erkek yarasının çiftleşme dönemi öncesinde olduğu ve dişi yarasaları çiftleşmeye çekmek için özel ses titreşimleri yaydığı belirtildi.
 

19 YARASA TÜRÜ BULUNUYOR

İsveç Türlerin Korunma Yasası’nın çok sıkı olduğunu belirten Rune Gerell bu durumda Halmstad Belediyesi’nin söz konusu yapıyı yıkabilmesi içim Kent İdare Kurulu’ndan özel muafiyet izni alması gerektiğini söyledi. İsveç Doğa Koruma Yasaları’na göre şimdiye kadar İsveç’te tespit edilen 19 yarasa türü 1986 yılından bu yana koruma altında bulunuyor.
 
Bunun yanı sıra sonradan uygulamaya giren AB "Yarası Sözleşmesi" (EUROBATS) uyarınca da birlik üyesi ülkeler Avrupa’da yaşayan yarasa türlerinin yaşam alanlarını tespit ederek bunları korumakla da yükümlü. 
 
İSVEÇ/DHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN