Çin Devlet Başkanı'ndan skandal çağrı: İslamı Çinlileştirmek için talimat verdi

Çin Devlet Başkanı'ndan skandal çağrı: İslamı Çinlileştirmek için talimat verdi

Namaz kıldıkları, oruç tuttukları gerekçesiyle milyonlarca Doğu Türkistanlı Müslümanı işkence kamplarına kapatan Pekin yönetimi artık uyguladığı asimilasyon politikasını gizleme çabasına gerek görmüyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaptığı açıklamada ülkedeki dinlerin Çinlileştirilerek asimile edilmesi talimatı verdi.

Uygur Türklerini asimile etmek için toplama kamplarına dolduran Çin, bu kez ülkedeki dini inançların "Çinleştirilmesi" ve toplumsal uyumu sağlamak için etkin şekilde kullanılması çağrısında bulundu. Pekin'de düzenlenen Din İşleri Çalışma Konferansı'nda konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ''Dinin Çinleştirilmesi doğrultusunda geniş dindar kitleleri parti ve hükümet etrafında birleştirmede ısrar etmeli, etkin ve sağlıklı dini ilişkiler kurmalıyız." dedi. Şi'nin bu talimatı kültürel soykırım iddialarını güçlendirdi.

"People's Daily" gazetesinin haberine göre, parti ve hükümet yetkililerinden oluşan gruba hitap eden Şi, ülkedeki dini inançların Çinleştirilmesi ve sosyalist topluma uyumu sağlamak üzere etkin şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Çinleştirme" kavramını, "dini çevrelerin vatanseverliği teşvik etmesi, Çin ulusuna ve kültürüne aidiyeti pekiştirmesi" olarak tanımlayan Şi, ayrıca inançların ülkeyi yöneten Komünist Partisine ve Çin'e özgü sosyalizme bağlılığı güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Şi, parti kadrolarına, ülke yönetiminde dini inançların önemini kavramalarını tavsiye ederek, "Çin özelliklerine sahip sosyalist dini teorileri desteklemeli ve geliştirmeliyiz. Dinin Çinleştirilmesi doğrultusunda geniş dindar kitleleri parti ve hükümet etrafında birleştirmede ısrar etmeli, etkin ve sağlıklı dini ilişkiler kurmalıyız." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN