Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Türk bayraklarıyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Türk bayraklarıyla karşılandı

Sırbistan'da Boşnaklar ve Türklerin yoğun yaşadığı Novi Pazar'da olağanüstü bir gün yaşanıyor. Türk bayraklarının yanında Türkçe pankartlar da dikkat çekiyor.

Sırbistan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Boşnaklar ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Novi Pazar kentine geldi. Bilinen adıyla Yeni Pazar'daki Boşnaklar ve Türkler, Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic'le şehri ziyaret eden Erdoğan'ı büyük coşkuyla karşıladı.

17-10/11/2-1507722831.jpg

Ellerinde Türk bayraklarıyla sokağa çıkan kalabalıklar, Türkçe pankartlar da taşıdı. Meydana asılan büyük bir pankartta ise Erdoğan ve Vucic'in isimleri yan yana yazılı.

KENT MEYDANINDA RESİM ÇEKTİRDİ

Makam aracından Novi Pazarlıları selamlayan Erdoğan, birçok kent sakiniyle de fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı'na ziyarette Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik ediyor.

17-10/11/5.jpg

Novi Pazar'da yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Sırp özel polis birliği SAJ, binaların çatılarında keskin nişancılarını yerleştirdi.

17-10/11/3-1507722839.jpg

Ukrayna ziyaretinin ardından Belgrad'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün mevkidaşı Aleksandar Vucic'le görüşmüştü.

Akşam verilen yemekte ise Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivitsa Daçiç'in Türkçe söylediği türkü sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Daçiç, Osman Aga türküsünü seslendirmişti. 

17-10/11/4-1507722847.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN