Dehşet okulundaki kahraman

Dehşet okulundaki kahraman

Florida saldırısında çarpıcı detay... Öğrencilere yangın alarmını çalıştırarak tuzak kuran Nikolaus Cruz, ateş etmeye başladığı sırada Amerikan futbolu koçu Aaron Feis, saldırganın önüne atladı. Böylece kayıp sayısının artmasını engelledi.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Broward kentinde, Nikolaus Cruz (19) tarafından bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda en az 17 kişinin öldüğü bildirildi. Broward Şerifi Scott Israel, Twitter hesabından, Stoneman Douglas Lisesi’nde yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.     Olayda en az 17 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan Israel, saldırının aynı okulun eski öğrencilerinden Nikolaus Cruz tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Ancak bir kişi, katliamda kurban sayısının çok daha fazla olmasının önüne geçti. Bu kişi, okulun Amerikan futbolu koçu Aaron Feis’ti. Feis’in, Nikolaus Cruz ateş açmaya başladığı sırada kendini kurşunların önüne atarak öğrencilerini koruduğu belirtildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Feis, kurtarılamadı. Feis’in, koç olmadan önce aynı okulda sekiz yıl boyunca güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Öğrenciler, Twitter’dan paylaştıkları mesajlarda “Kahramanımızı kaybettik”, “Bizim için kendini feda etti” gibi ifadeler kullandı.

Amerikan medyasına konuşan bazı polis yetkilileri ise saldırganın kampüs dışında olaysız bir şekilde gözaltına alındığını duyurdu. Yerel saatle öğleden sonra yaşanan saldırının ardından yerel polisin olaya hemen müdahale ettiği, olay sonrası lisenin kapatıldığı ve tüm öğrencilerin tahliye edildiği aktarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumuyla ilgili bilgi verilmedi. Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) başlattığı soruşturma ise sürüyor.      

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından “Dualarımız ve taziyelerimiz, Florida’daki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla beraberdir. Hiçbir öğrenci, öğretmen ya da başka biri bir Amerikan okulunda kendini güvensiz hissetmemeli” mesajını paylaştı.

18-02/16/asd.png

İKİ GÜNDE BİR OKUL VURULUYOR

Florida’daki saldırı, ABD’deki bireysel silahanma tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Florida’da gerçekleşen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği katliam, son altı yılın en büyük, tarihin en ölümcül üçüncü okul saldırısı oldu. Ancak bu saldırılar, ölüm sayıları bu denli yüksek olmasa da ABD’de sıradan hale gelmiş durumda. Everytown for Gun Safety (Her yer için Silah Güvenliği) adlı sivil toplum örgütünün raporuna göre bu yıl toplam 18 okula saldırı düzenledi. Bu, 60 saatte, yani iki buçuk günde bir okulda saldırı düzenlendiği anlamına geliyor.

GAZ MASKESİ TAKIP ALARMI ÇALIŞTIRDI

Florida’daki katliamı gerçekleştiren Nikolaus Cruz’un, silahlara ve askeri ekipmanlara takıntı derecesinde ilgili olduğu ortaya çıktı. Cruz’un saldırıda AR-15 tipi yarı otomatik tüfek ve çok sayıda şarjör kullandığını açıklayan Broward County Şerifi Scott Israel “İnternet sitelerini ve sosyal medya paylaşımlarını incelemeye çoktan başladık. Bazıları çok ama çok rahatsız edici” diye konuştu. Cruz’un iki ayrı Instagram hesabında da silah ve bıçaklarla çekilmiş çok sayıda fotoğraf bulunduğunu da ABD basını duyurdu. CNN’e konuşan Florida Senatörü Bill Nelson ise saldırı sırasında Cruz’un gaz maskesi giydiğini ve duman bombaları taşıdığını söyledi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinden bilgi aldığını belirten Nelson, Cruz’un ‘öğrencilerin sınıflardan çıkması için yangın alarmını çalıştırdığını ve bunun ardından katliamın başladığını’ ifade etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN