Deyrizor'da YPG/PKK-DEAŞ çatışması sürüyor

Deyrizor'da YPG/PKK-DEAŞ çatışması sürüyor

Terör örgütleri DEAŞ ile YPG/PKK, Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Heccin ilçesi ve çevresindeki Şiife, Süse ve Bagoz beldelerinde 11 Eylül'de başlayan çatışmaları şiddetli biçimde sürdürüyor.

Yerel kaynaklar, terör örgütü DEAŞ'ın, saldırılara YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgelerde uyuyan hücreleri yoluyla karşılık vermeye çalıştığını bildiriyor.

DEAŞ, Bagoz belde merkezinde ilerlemeye çalışan YPG/PKK'lılara keskin nişancı, havan topu ve bomba yüklü araçlarla karşılık verirken, kaybettiği mahallelerin büyük bir kısmını yeniden ele geçirdi.

3 TERÖİST REHİN

Çatışmalarda DEAŞ, 7 YPG/PKK'lı teröristi öldürdü, 3 kadın teröristi esir aldı.

Halihazırda beldenin büyük kısmı DEAŞ'ın elinde bulunurken, YPG/PKK ise 2 mahallede varlık gösteriyor.

DEAŞ, dün Heccin çölünde YPG/PKK'lıların bulunduğu bir noktaya havan topu saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu 3 YPG/PKK'lı terörist öldü, 5'i de ağır yaralandı.

DEAŞ'lı hücrelerin, Ömer petrol sahasındaki YPG/PKK'lılara ait bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu 2 terörist öldü. Deyrizor ilinin doğu kırsalında ise DEAŞ'lılar 2 YPG/PKK'lıyı öldürdü.

YPG/PKK, DEAŞ'ın işgalindeki diğer bölgelerde hiçbir ilerleme kaydedemedi.

Terör örgütü YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle, Fırat Nehri'nin doğusunda Deyrizor'un doğu ve batı kırsalındaki bölgeleri işgal ediyor. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28'i YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

DEAŞ ise Suriye'de 3 noktada varlığını sürdürüyor. Örgüt, Suriye topraklarının yüzde 3,3'ünü kontrolünde bulunduruyor.

YPG/PKK, 11 Eylül'de ABD ve Fransa desteğiyle DEAŞ'ı Deyrizor'daki son kalesinden çıkarmak için operasyon başlatmıştı.

DEYRİZOR/ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN